Наші у Клайпеді

Свято Моря – це захід, який проводиться у Клайпеді (Литва) кожен рік наприкінці липня. Грандіозне свято, на яке з’їжджаються тисячі туристів та людей зі всієї Литви триває три дні та включає в себе багато різних заходів, таких як: парусна регата «Baltic Sail», парад традиційних та історичних суден «Флотилія Данге», концерти місцевих музичних колективів та зірок естради, серед яких ансамбль "Рушничок", який виконав пісні "Гей, соколи" та "Біда мене та й заставила", лазерне та фаєр- шоу, чемпіонат повітряних куль.

Старт святу до Дня Моря дала урочиста Хода людей та організацій міста Клайпеди, яка проходила по центральній частині міста до Круїзного терміналу. В цьому році організатори свята зафіксували рекордну кількість учасників ходи: 7 тисяч мешканців міста та 70 різних підприємств та організацій. Яскраві костюми, 6 оркестрів, 19 мобільних платформ з танцюючими людьми та клубами диму.

Колона українців йшла у блоці представників Національних меншин. Однією із учасниць була Парфьонова Світлана Олегівна, учитель музичного мистецтва та керівник хорового гуртка "Сонечко".

Глядачі вздовж шляху зустрічали українців аплодисментами, та вигуками "Слава Україні! Героям Слава!"

Люди йшли у вишиванках та несли великі й малі жовто-блакитні прапори.

"Було дуже приємно та зворушливо чути підтримку литовського народу українцям", - ділиться Світлана Олегівна.

В кінці Ходи був піднятий прапор Свята Моря. Всіх учасників привітав Президент Литви Гітанас Науседа, та перша леді країни Діана Науседене. Також на святі були присутні й інші почесні гості міністр транспорту та комунікацій Марюс Скуодіс , єпископ Тяльшяйский Альгірдас Юрявічуса та мер Клайпеди Арвіас Вайткус.

Дякуємо, Світлано Олегівно, за Вашу стійку громадянську позицію та підтримку України!

Кiлькiсть переглядiв: 32