Повертаємось до навчання без стресу

Повертатися до шкільного ритму після тривалого відпочинку зазвичай не дуже просто. Навіть, якщо дитина любить навчання, розваги швидко збивають зі звичайного ритму. Тож всім школярам доводиться заново звикати до життя за графіком.

Тож, нагадуємо вам деякі поради, щоб допомогти дитині налаштуватися на навчання:

1. Нормалізація режиму сну.

Під час канікул школярі встигли забути про ранкові підйоми й звикли пізніше йти до ліжка.Тож за кілька днів до початку навчання почніть поступово повертати дитину до звичного режиму сну: вкладайте дитину спати раніше і будіть м’яко й довго, щоб вона змогла прокинутися поступово й трохи полежати в ліжку. Це значно полегшить перший тиждень навчання.

2. Залучання дитини до фізичної активності та прогулянок на свіжому повітрі.

Діти багато часу проводять за гаджетами, в тому числі, навчання за комп’ютером і тому втрачають фізичний тонус. Як наслідок — відчувають млявість. Тож фізична активність та прогулянки на свіжому повітрі є обов’язковими компонентами режиму дня під час підготовки до навчальних буднів.

3. Подбати про здорове харчування.

Після канікул у дитини може спостерігатися швидка втомлюваність та зниження працездатності. Тож необхідно забезпечити їй повноцінний раціон. У ньому обов’язково мають бути присутні свіжі овочі та фрукти, м’ясо, риба та злаки.

4. Скласти «карту тижня».

Далеко не всі діти ладнають із тайм-менеджментом. Тож психологи радять разом з дитиною скласти розклад-карту на тиждень. Окрім шкільних занять можна внести туди гуртки, занятия спортом та розваги: походи в кіно, до театру, в гості. Можна позначити на ній дні народження друзів вашої дитини, а також майбутні поїздки та походи.

5. Уникати надмірного навантаження.

Варто дати дитині можливість поступово втягнутися в навчальний процес. Не треба вимагати одразу робити на максимум.

6. Вигадати приємні стимули до навчання.

Важливо знайти для дитини додаткову мотивацію, щоб вона хотіла повернутися до школи після тривалої перерви. Для молодших школярів таким стимулом може бути придбання яскравих канцелярських товарів або зустріч з друзями.

Кiлькiсть переглядiв: 27